середа, 10 вересня 2008 16:46

Мінтранс підвищить тарифи на вантажоперевезення на 15%

Міністерство транспорту і зв"язку України має намір з 1 жовтня поточного року підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення на 10-15%.

Про це повідомив генеральний директор об"єднання металургійних підприємств "Металлургпром" (Дніпропетровська область) Василь Харахулах на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу України у Дніпропетровську в середу.

"Ми знаємо, що Мінтранс направив в Міністерство економіки і Кабінет міністрів проект постанови про підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення з 1 жовтня поточного року на 10-15%", - сказав Харахулах.

У свою чергу, директор департаменту металургійної промисловості Мінпромполітики Микола Абросимов відзначив, що Мінтранс завдяки активній позиції метпідприємств "Металлургпрома" і Мінпромполітики знизило залізничні тарифи на перевезення вантажів гірничо-металургійного комплексу.

Як повідомлялося, наказом N955 від 30 липня Мінтранс підвищив коефіцієнти, які застосовуються до тарифів на залізничні вантажоперевезення, на 6,5% з 23 серпня і на 9,5% з 1 жовтня. Після цього представники металургійних підприємств зажадали від уряду пільг при транспортуванні своєї продукції.

З 1 вересня Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") ввела знижки на перевезення руді і залізорудних концентратів, а також коксу у розмірі 10% у внутрішньому сполученні і при ввезенні до України, вапняку для флюсування - на 9% у внутрішньому сполученні.

Нагадаємо, 31 січня цього року Федерація металургів України звернулася до президента з проханням запобігти "черговому збільшенню доходів "Укрзалізниці" за рахунок промисловості і пересічних громадян".

За даними федерації, тариф на перевезення залізорудної сировини в межах України виросте на 83,5%, при цьому додаткові витрати металургійних підприємств за 2008 рік складуть 841 млн грн в обсягах перевезень 2007 року, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Мінтранс підвищить тарифи на вантажоперевезення на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі