середа, 25 квітня 2007 11:57

Мінськ дозволив Єврокомісії відкрити своє представництво

Влада Білорусі дали згоду на відкриття представництва Єврокомісії в Мінську, повідомляє "Телеграф" з посиланням на прес-секретаря єврокомісара по зовнішніх зв"язках і політиці добросусідства. Цю інформацію, як відзначає БЕЛТА, підтвердив і білоруський МЗС.

З відповідним запитом Єврокомісія звернулися до керівництва республіки ще в 2005 році. Тепер сторони повинні погоджувати умови, на яких офіс буде відкритий. В даний час представництво Єврокомісії в Україні, Молдавії і Білорусії знаходиться в Києві.

Нагадаємо, що за останні місяці ЄС неодноразово пропонував республіці різного роду підтримку, зокрема фінансову, якщо її власті виконають ряд вимог, зокрема, звільнять політв"язнів. Однією з ознак демократизації Білорусії, як заявив представник Єврокомісії в лютому 2007 року, стало б відкриття офісу цієї структури в Мінську.

Тим часом в кінці березня ЄС продовжив ще на рік дія санкцій, введених відносно високопоставлених білоруських чиновників за порушення, допущені в ході президентських виборів 2006 року, а також переслідування опозиції, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Мінськ дозволив Єврокомісії відкрити своє представництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі