понеділок, 21 вересня 2009 15:17

Мінохорониздоров"я РФ заперечують смерть росіян від свинячого грипу

Мінохорониздоров"я РФ заперечують смерть росіян від свинячого грипу
Мінохорониздоров"ясоцрозвику РФ спростував чутки про смерть росіянки від "свинячого грипу". Повідомляється, що вона померла від двосторонньої пневмонії. Також стверджується, що у жодної людини, яка контактувала з жінкою, не виявлено вірус грипу А (H1N1). Про це журналістів повідомила заступник міністра охорони здоров"я і соціального розвитку РФ Вероніка Скворцова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жінка померла від грипу А (H1N1).

Скворцова повідомила, що були обстежені всі пацієнти і лікарі в лікарні, де лежала померла, а також її родичі та знайомі. За її словами, Мінохорониздоров"ясоцрозвику РФ не може пов"язати причину смерті хворого з такою важкою патологією з вірусом грипу А (H1N1). "Інших випадків, які викликали підозру відносно причин смерті, не було", - підсумувала Скворцова.

Скворцова також повідомила, що діагноз "грип А (H1N1)" було поставлено за допомогою експериментального устаткування, не зареєстрованого в Росії. "Підтвердити зв"язок із вірусом грипу не є можливим. Такого висновку зроблено не було", - заявила заступник міністра.

Нагадаємо, раніше директор Інституту вірусології ім. Івановського, академік Російської академії медичних наук Дмитро Львов заявив про те, що в Росії зафіксовано перший випадок смерті від "свинячого грипу". "За день до смерті у хворого було взято матеріал і передано в нашу групу. Ми негайно поставили діагноз "свинячий грип", - сказав академік в ефірі телеканалу "Росія". - Якісь заходи вжити ми були не в змозі, тому що вона померла наступного дня".

Скворцова повідомила, що в даний час на території РФ зареєстровано 381 випадок захворювання грипом А (H1N1). При цьому не виявлено жодного випадку, який закінчився смертю, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Мінохорониздоров"я РФ заперечують смерть росіян від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі