вівторок, 08 лютого 2011 12:55

Мінохорони здоров'я продався постачальникам смертельних індійських вакцин?

Мінохорони здоров'я продався постачальникам смертельних індійських вакцин?

Постачання в Україні індійських вакцин для виконання вимог Національного календаря щеплень може бути ознакою корупції в керівництві Міністерства охорони здоров'я. Про це на умовах анонімності повідомляють джерела в самому міністерстві.

Нагадаємо, низка українських ЗМІ повідомили про можливість поставок до України індійських вакцин, які є значно дешевші й одночасно якісно гірші від європейських та американських аналогів. Більш того, в ряді випадків такі вакцини являють собою експериментальні зразки, які проходять апробацію в країнах третього світу з метою контролю за поширенням небезпечних інфекцій.

Нагадаємо, у травні 2005 року у Краматорську після щеплення від кору і краснухи помер школяр Антон Тищенко. Ще приблизно 90 його ровесників – учнів інших шкіл Краматорська – були госпіталізовані з поствакцинальними ускладненнями різного ступеня тяжкості. Як з'ясувала Спеціальна слідча комісія Верховної Ради, щеплення носили позаплановий характер і були зроблені індійським препаратом, що не пройшов належних лабораторних досліджень і не зареєстрований в Україні. Більше того, використання вакцини носило явно експериментальний характер.

Після оприлюднення результатів розслідування, використання "убивчого" препарату було заборонене. Проте заборона, як видно, тривала недовго.

ForUm

Зараз ви читаєте новину «Мінохорони здоров'я продався постачальникам смертельних індійських вакцин?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі