вівторок, 03 лютого 2009 13:05

Міноборони обіцяє жорстко відреагувати на фільм про роль України у війні на Кавказі (ВІДЕО)

Міноборони обіцяє жорстко відреагувати на фільм про роль України у війні на Кавказі (ВІДЕО)
Міноборони України обіцяє жорстко відреагувати на показаний 1 лютого по російському телебаченню документальний фільм "Свій - чужий" журналіста Аркадія Мамонтова.

Нагадаємо, що авторська програма "Спеціальний кореспондент" обнародувала результати власного журналістського розслідування, присвяченого участі України в збройному конфлікті в Південній Осетії.

Згідно заяві, поширеній у вівторок прес-службою військового відомства, у фільмі зроблена спроба "прослідкувати і довести участь українських військовослужбовців в подіях на Кавказі в серпні 2008 року". Проте на думку Міноборони, "факти в цьому фільмі не відповідають дійсності і не можуть служити доказом участі військовослужбовців і працівників Збройних сил України в російсько-грузинському конфлікті. Фільм носить провокаційний характер і спрямований на дискредитацію України і її Збройних сил в очах російської, української та міжнародної громадськості".

В зв"язку з цим військове відомство знов відзначило, що "українські військовослужбовці не брали участь в серпневому конфлікті".

Ідентичну реакцію викликав в Україні інший фільм про серпневий конфлікт на Кавказі - "Війна 08.08.08. Мистецтво зради". У листопаді минулого року показ стрічки організувала тимчасова комісія Верховної Ради з розслідування обставин продажу української зброї до Грузії за сприяння посольства РФ. МЗС України тоді назвав фільм "Провокаційним і сфабрикованим" і висловив протест російському посольству, пише ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони обіцяє жорстко відреагувати на фільм про роль України у війні на Кавказі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі