середа, 27 червня 2018 08:29

Міноборони готує Україну до масштабного військового протистояння

Міноборони готує Україну до масштабного військового протистояння
На шевронах бійців територіальної оборони напис: "Захистимо свій дім - захистимо Україну". Фото: rnbo.gov.ua

Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗСУ розбудовують концепцію територіальної оборони.

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов під час військових навчань з територіальної оборони "Північна фортеця-2018".

"На шевронах бійців територіальної оборони напис: "Захистимо свій дім - захистимо Україну". Це гасло відображає всю концепцію територіальної оборони... Мета - за необхідності перетворити кожен район, кожне місто у неприступну фортецю. Саме багатоешелонна територіальна оборона є запорукою захисту країни в умовах масштабного воєнного протистояння", - наголосив Турчинов.

За його словами, бригади тероборони будуть створені в кожній обасті. Вони координуватимуть діяьність тероборони в регіоні.

"Навколо бригад тероборони розбудовується потужна мобілізаційна система, формується додатковий резерв для наших Збройних сил, Національної гвардії, прикордонних військ. Ця потужна система повинна стати тотальною системою оборони і захисту нашої країни в надзвичайних умовах", - пояснив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спробує здійснити широкомасштабний наступ - військовий експерт

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони готує Україну до масштабного військового протистояння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі