субота, 30 червня 2007 10:17

Міністри-сунніти покинули іракський уряд

Ключовий суннітський блок в уряді Іраку, Іракський фронт згоди, оголосив про свій вихід з складу кабінету міністрів. Як розповів глава об"єднання Аднан аль-Дулаймі, це рішення ухвалене на знак протесту проти видачі іракською владою санкції на арешт міністра культури Асада Камаля аль-Хашимі.

"Ми наказали шести нашим міністрам не відвідувати засідання уряду до тих пір, поки влада не припинять кримінальне переслідування", - повідомив аль-Дулаймі, що відзначив при цьому, що у разі зняття звинувачень з аль-Хашимі члени кабінету від Іракського фронту згоди повернуться до виконання своїх робочих функцій.

Санкція на арешт голови іракського Мінкультури була видана 26 червня. Аль-Хашимі звинувачують в причетності до спроби замаху на іншого суннітського політика Міталя аль-Алуси, здійсненою 8 лютого 2005 року. В результаті замаху сам аль-Алуси не постраждав, проте двоє його синів загинули.

Представники Конгресу Іракського народу і сам аль-Хашимі розцінили звинувачення, що висувалися проти нього, як чергову спробу відчуження суннітськіх політиків від керівництва країни з боку шиїтів, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Міністри-сунніти покинули іракський уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі