вівторок, 07 серпня 2007 14:38

Міністр юстиції: З 30 тисяч газет і журналів тільки 41 належить партіям

Міністр юстиції Олександр Лавринович запевняє, що з близько 30 тисяч офіційно зареєстрованих друкарських засобів масової інформації політичним партіям в Україні офіційно належить лише 41 газета і журнал.

Як повідомили в прес-службі Міністерства юстиції, Лавринович відзначає, що більшість політичних партій (яких в Україні зареєстровано 141), не мають власної партійної преси. "Крім того, переважна частина партійної преси за тиражем і сферою розповсюдження глобально поступається загальнополітичним друкарським виданням", - підкреслив міністр.

Також не всі рейтингові політичні бренди володіють власною партійною пресою. Де-факто в Україні є ЗМІ, з якими партії або політичні сили активно співпрацюють. Проте, де-юре, за словами міністра юстиції, така преса не вважається партійною. "Так, наприклад, з політичних партій, представлених у нинішньому парламенті або парламенті попередніх скликань, офіційно не володіє жодним друкарським засобом масової інформації Всеукраїнське об"єднання "Батьківщина", - підсумував Лавринович, передає Ліга.
Зараз ви читаєте новину «Міністр юстиції: З 30 тисяч газет і журналів тільки 41 належить партіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі