субота, 06 лютого 2016 03:17

Міністр оборони Сербії поплатився посадою за сексистський жарт

Міністр оборони Сербії поплатився посадою за сексистський жарт
koha.mk

Сербський парламент у п'ятницю, 5 лютого, проголосував за звільнення міністра оборони Братислава Гашича за його ремарку на адресу журналістки. Критики уряду розцінили його вчинок як брак поваги до ЗМІ.

Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на агентство Reuters.

У грудні минулого року Гашич під час спілкування з пресою помітив, що журналістка стала на коліно, аби не закривати міністра у кадрі операторам з телебачення, та сказав: "Мені подобаються журналістки, які так швидко стають на коліна".

Тоді ЗМІ та політики засудили коментар міністра оборони, а друг і соратник Гашича, прем'єр-міністр Александр Вучич пообіцяв його звільнити. "Прошу вашої підтримки у цьому рішенні, тому що ввічливість, гідність та повага - це те, що ми повинні проявляти до інших", - сказав він у зверненні до парламенту перед голосуванням щодо звільнення Гашича. 195 з 250 депутатів проголосували за відставку міністра оборони.

Нагадаємо, в Сербії не будуть чекати чергових парламентських виборів-2018 та проведуть позачергові вже цього року.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Сербії поплатився посадою за сексистський жарт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі