пʼятниця, 07 березня 2008 09:07

Міністр оборони Колумбії вибачився перед Еквадором за військове вторгнення

Міністр оборони Колумбії Хуан Мануель Сантос вибачився перед Еквадором за військове вторгнення на територію цієї країни, що привело до гострого конфлікту в регіоні. У інтерв"ю місцевим ЗМІ в четвер міністр заявив, що Колумбія ніколи не була агресором і хотіла б врегулювати кризу "дипломатичним шляхом", передає ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, сьогодні міністр внутрішніх справ Еквадору Густаво Ларреа заявив про захоплення п"яти бойовиків Революційних озброєних сил Колумбії" (FARC) недалеко від колумбійського кордону.

Організація американських держав (ОАД) провела у Вашингтоні екстрене засідання, на якому прийняла проект попередньої резолюції по врегулюванню дипломатичної кризи між Еквадором і Колумбією.

Раніше міністр оборони Колумбії відзначив, що його країна не висуватиме свої війська до кордонів у зв"язку з перекиданням венесуельських і еквадорських підрозділів.

Уряд Колумбії, "не проявляє ніякої стурбованості з приводу перекидання військ, і ми не висуватимемо свої військові підрозділи до кордону", сказав Сантос. "Нашою метою є не військові приготування, а прагнення висловити народам Венесуели і Еквадору своє захоплення і завірити їх в тому, що вони можуть бути абсолютно спокійні", - підкреслив міністр.

В той же час, відставні колумбійські офіцери заявили про свою готовність влитися в ряди регулярної армії на випадок "можливого захисту суверенітету і територіальної цілісності" країни.

У посланні президентові Альваро Урібе "Колумбійська асоціація офіцерів у відставці" заявила про свою довіру уряду Колумбії в його "зусиллях з розв"язання кризи у відносинах з Еквадором і Венесуелою", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Колумбії вибачився перед Еквадором за військове вторгнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі