вівторок, 03 липня 2007 09:09

Міністр оборони Японії пішов у відставку через Хіросіму і Нагасакі

У вівторок міністр оборони Японії Фуміо Кюма оголосив про свою відставку. За словами міністра, він зустрівся з прем"єром Японії Сіндзо Абе, і той прийняв його заяву. Залишити свій пост міністрові довелося після того, як у суботу він назвав атомне бомбардування Хіросіми і Нагасакі неминучим фіналом Другої світової війни. В неділю Кюма вибачився за свої вислови, проте це не врятувало його від критики з боку правлячої Ліберально-демократичної партії, опозиції і японців, які вижили у бомбардуванні.
Заяви міністра привели до зниження рейтингу партії напередодні виборів у верхню палату парламенту, які пройдуть 29 липня. Сам Фуміо Кюма представляє в парламенті місто Нагасакі, що тільки посилило наслідки його слів.
Бомбардування Нагасакі відбулося 9 серпня 1945 року і стало причиною загибелі більше 70 тисяч чоловік, ще десятки тисяч померли дещо пізніше від наслідків радіації. За три дні до цього атомна бомба була скинута на Хіросіму, її жертвами стали 140 тисяч городян. 15 серпня Японія підписала капітуляцію, передає агентство Kyodo News.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Японії пішов у відставку через Хіросіму і Нагасакі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі