середа, 28 листопада 2007 13:10

Міністр культури запропонувала додати на британський прапор дракона

Міністр культури Великої Британії Маргарет Ходж заявила, що розгляне питання про зміну прапора Сполученого Королівства. На її думку, на прапорі має з"явитися символ Уельсу – дракон. Внести корективи до зовнішнього вигляду прапора, який не міняється вже понад двісті років, вона запропонувала на засіданні палати громад, пише The Guardian. Попри те що Уельс – одна з чотирьох основних територіальних одиниць королівства (разом з Англією, Шотландією та Північною Ірландією), його символам свого часу не знайшлося місця на державному прапорі. "Валлійський дракон не потрапив на союзний прапор, оскільки князівство Уельс вже було об"єднане з Англією 1606 року, коли був створений перший державний прапор, – пояснила Ходж. – Можу запевнити членів парламенту, що ми розглянемо питання про зовнішній вигляд прапора".

Британський прапор веде свою історію від початку XVII століття, коли англійський трон успадкував син шотландської королеви Марії Стюарт – Яків I. Ставши монархом Англії і Шотландії, 12 квітня 1606 року він затвердив загальний прапор для своїх володінь, сумістивши на нім хрест святого Георга, покровителя Англії, і хрест святого Андрія – покровителя Шотландії. За однією з версій, ім"я Якова (James) і дало прапору ім"я "Юніон Джек". На початку XIX століття на прапорі з"явився ірландський хрест святого Патріка, і відтоді його зовнішній вигляд не змінювався. NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури запропонувала додати на британський прапор дракона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі