пʼятниця, 03 серпня 2007 10:37

Міністерству культури Латвії нав"язують проглядання порнографії

МВС Латвії розробило правила роботи спеціальної "порнографічної" комісії, яка відокремлюватиме порнографію від витворів мистецтва. Покласти вказану роботу планується на Міністерство культури прибалтійської республіки.

Комісія, зокрема, вирішуватиме спірні питання — якщо, наприклад, існують сумніви в тому, що конкретний фільм (комп"ютерна гра, фотографія або картинка) є порнографічним. Удатися до допомоги комісії зможуть державні і муніципальні установи, а також громадські організації, пов"язані із захистом прав дітей.

Якщо матеріал визнаний порнографічним, комісія перенаправляє його до відповідної установи, яка згодом може ініціювати кримінальний процес.

Пояснюючи пропозицію делегувати обов"язки по створенню і роботі комісії Мінкульту, голова прес-служби Міністерства внутрішніх справ Лаура Карніте пояснила, що співробітник МВС — "поліцейський, пожежник або прикордонник — не зможе визначити, є картина Рубенса порнографією або витвором мистецтва".

У свою чергу в Міністерстві культури пообіцяли протягом двох тижнів визначитися з отриманою пропозицією пише у п"ятницю інтернет-газета NovoNews.

Зараз ви читаєте новину «Міністерству культури Латвії нав"язують проглядання порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі