четвер, 10 травня 2007 14:58

Мінфін США звинувачує режисера Майкла Мура

Міністерство фінансів США із зовнішньої торгівлі почало розслідування щодо режисера Майкла Мура за звинуваченням у порушенні ембарго на поїздки на Кубу. Справа стосується поїздки Майкла Мура на Кубу в ході зйомок одного з епізодів документального фільму Sicko (робоча назва "Хворий"), який присвячений недосконалості американської системи охорони здоров"я. Тоді ж Мур відправив на лікування на Кубу 10 рятувальників, що працювали 11 вересня 2001 року на нульовому поверсі башт-близнят.

Режисерові послали відповідне повідомлення, в якому мовиться, що у відділенні Мінфіну немає даних, що Муру видано спеціальний дозвіл, що дозволяє проводити транзакції з Кубою.

Майкл Мур зняв відомі документальні стрічки "Боулінг для Колумбіни" про розстріл учнів в американській школі і "Фаренгейт 9/11" про дії адміністрації Білого дому під час терактів 11 вересня. Є лауреатом премії "Оскар" (2002), володарем "Золотої пальмової гілки" кінофестивалю (2004) Канна, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін США звинувачує режисера Майкла Мура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі