понеділок, 21 січня 2008 21:03

Мільярдер з Казахстану купив найдорожчий будинок в Лондоні

Мільярдер з Казахстану Хорелма Перамам придбав маєток на півночі Лондона за 50 мільйонів фунтів стерлінгів, встановивши другий за останні два тижні ціновий рекорд на лондонську новобудову, пише в понеділок британська газета "Таймс".

На початку січня 2008 року ізраїльський бізнесмен Леві Леваєв придбав будинок в престижному районі британської столиці Хемпстед за 35 мільйонів фунтів стерлінгів. Ця ціна стала найвищою, коли-небудь заплаченою за нове житло в Сполученому Королівстві.

Проте вже два тижні опісля Перамам віддав за "Маєток Топрака", який тепер носитиме ім"я "Королівський маєток" майже вдвічі більше.

Відомо, що будинок будував для себе турецький банкір Халіс Топрак. Проте після того, як його банк був націоналізований турецьким урядом, бізнесмен вимушений був виставити свій лондонський будинок на продаж.

Побудований в неокласичному стилі, із зеленою мідною крівлею і грецькою колонадою, будинок оточений майже гектаром садів. Крім того, новий господар маєтку став власником гостинної довжиною в 25 метрів і десятиметровим обіднім столом. Крім цього в будинку побудована величезна турецька лазня на 20 місць і басейн з скляним мостом.

Спочатку вартість будинку складала 30 мільйонів фунтів стерлінгів, проте із зростанням цін на нерухомість преміум-класу в Лондоні вона зросла. При цьому новий власник має намір витратити ще близько 30 мільйонів на "невелике" перепланування - будівництво спа-салону, вертолітного майданчика і поля для гри в сквош.

"Королівський маєток" стоїть на престижній Бішоп-авеню, відомій як "вулиця мільярдерів". Тут розташовані будинки султана Брунею, членів королівської сім"ї Саудівської Аравії, а також індійського сталевого магната Лакшмі Міттала, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдер з Казахстану купив найдорожчий будинок в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі