середа, 09 березня 2011 12:47

Мільйон мертвих риб спливли у бухті поблизу Лос-Анджелеса
11

Фото: Фото: Reuters

У США сталася масова загибель риби. У гавані Редондо-Біч на південному заході від Лос-Анджелеса виявили понад мільйон тіл мертвих сардин, кільок і скумбрії.

Риба швидко почала гнити, поширюючи сильний запах. Це привернуло до гавані численних пеліканів, чайок та інших птахів.

Щоб запобігти зараженню води і розповсюдженню небезпечних хвороб, було ухвалено рішення негайно почати очищення води за допомогою підручних засобів. Пожежники і поліцейські спочатку намагалися виловлювати мертвих риб за допомогою відер і сачків.

Зараз влада міста обирає найбільш швидкий і ефективний спосіб позбавитися мертвих рибин. Крім того, вибирають місце для поховання тушок. За попередніми розрахунками, вартість операції з ліквідації наслідків мору риби обійдеться щонайменше у 100 тисяч доларів.

На думку експертів, риба загинула з природних причин. Ніяких токсичних речовин у водах бухти не виявили.

"Можливо, риба під час приливу заплуталася у водоростях, не змогла знайти дорогу до відкритого океану і загинула через брак кисню. Простіше кажучи, вона задихнулася", - сказав лоцман Стейсі Габріеллі.

Зараз ви читаєте новину «Мільйон мертвих риб спливли у бухті поблизу Лос-Анджелеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі