вівторок, 02 вересня 2008 10:33

Міліція розігнала мітинг інгушської опозиції

Інгушська міліція, застосувавши палиці, розігнала учасників демонстрації опозиціонерів, присутніх в Назрані у зв"язку з вбивством власника сайту "Ингушетия.ру" Магомеда Євлоєва, повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцевих правозахисників.

Як повідомив глава правозахисної організації "Машр" ("Мир") Магомед Муцольгов, міліціонери прибули о 5.30 ранку на головну площу міста і розігнали 50 людей, які спали там. У міліції в коментарях агентству відмовили.

Джерело РИА "Новости" в правоохоронних органах Інгушетії також підтвердило інформацію про розгін мітингу.

"Приблизно о 4 годині ранку понад 800 співробітників МВС Інгушетії та прикомандированих з інших регіонів розігнали натовп мітингуючих - приблизно 150-200 осіб. При цьому застосовувалася вогнепальна зброя - стріляли в повітря, а також використовувалися палиці. Спочатку мітингуючі намагалися чинити опір, але були зім"яті переважним числом міліціонерів. В результаті інциденту дорогу вдалося звільнити, ніхто як з мітингуючих, так і міліціонерів, не постраждав", - розповів співбесідник.

За його словами, затриманих під час мітингу не було. "Їх просто розігнали", - сказало джерело.

Тим часом, джерело у федеральних правоохоронних органах повідомило "Інтерфакс", що присутні розійшлися самі. За його словами, "протягом з 20 годин понеділка в Центральному муніципальному окрузі Назрані на вулиці Муталієва близько 150 місцевих жителів перекрили рух транспорту, вимагаючи об"єктивного розслідування загибелі власника сайту "Ингушетия.ру"", - сказало джерело. Про розгони мітинга не згадувалося.

Зараз ви читаєте новину «Міліція розігнала мітинг інгушської опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі