четвер, 03 грудня 2009 13:49

Міліціонери три дні катували чоловіка, який купив шампанське на місці злочину

Міліціонери три дні катували чоловіка, який купив шампанське на місці злочину

У місті Червоноград, що на Львівщині, працівники міського відділу міліції катуваннями отримали від затриманого зізнання у скоєнні злочину.

Про це повідомив адвокат, керівник проекту "Усунення перешкод реалізації права на захист як спосіб реформування системи кримінальної юстиції" центру політично-правових досліджень СІМ Олег Мицик.

Олег Мицик розповів, що 13 вересня у Червонограді близько 23.30 поблизу одного з нічних кіосків було завдано поранення у грудну клітку місцевому мешканцю.

"Мого клієнта Михайла забрали до міськвідділу міліції, оскільки він купував шампанське у такому кіоску годиною раніше. Там його три дні протримали, його катували так званим методом "папугайчик" і отримали зізнання у скоєнні злочину. У результаті катувань у мого клієнта відняло руки… Однак 16 вересня у райвідділ прийшла перевірка і міліціонери сховали затриманого у той самий кіоск, біля якого Михайло нібито скоїв напад. Як виявилось, у кіоску працює мати двох міліціонерів, які його затримували. Маю нагадати, що нічна торгівля алкоголем у кіосках у Червонограді заборонена", – наголосив юрист.

Мицик стверджує: поки Михайло перебував у відділі міліції, йому не надали можливості поспілкуватися з адвокатом.

"Після того, як в кінці третьої доби Михайло пішов на умови міліціонерів і підписав зізнання, його відпустили. Але ми досі не отримали повідомлення, що порушено кримінальну справу… Разом з тим, згодом виявилось, що чоловік, який тої ночі потрапив з пораненням до лікарні – колишній однокласник Михайла, з яким він перебуває у хороших стосунках, і якого він не бачив тої ночі… Сподіваюсь, цим питанням таки зацікавиться прокуратура", – зазначив адвокат.

Як зазначив сам обвинувачуваний, міліціонери навіть не поінформували його про його право на юридичну допомогу. "Грошей не вимагали, але коли випускали з відділу, вимагали пообіцяти, що я не скажу нікому ні слова про катування", – сказав він.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери три дні катували чоловіка, який купив шампанське на місці злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі