неділя, 05 серпня 2007 16:50

Миколу Караченцова звільнили з театру через інвалідність

Знаменитого актора Миколу Караченцова звільнили з театру "Лєнком", в якому він пропрацював 40 років. Лікувально-трудова комісія привласнила артистові першу групу інвалідності, що більше не дозволяє йому виходити на сцену.

Актора проводили без почестей і навіть без його особистої присутності. Все вирішилося на папері: після засідання ЛТЕК документи про привласнення йому першої групи інвалідності прийшли у відділ кадрів "Лєнкома", а там без зайвих питань поставили в трудовій книжці Караченцова відмітку про звільнення.

Проте Людмила Поргіна, дружина популярного актора, не змогла змиритися з новим статусом чоловіка. Майже два місяці вона добивалася повторного огляду, і нарешті їй це вдалося. Цього разу комісія підтвердила першу групу інвалідності, але привласнила їй другий ступінь, який дає право на роботу в особливих умовах. У результаті керівник театру Марк Захаров знов прийняв на службу одного з провідних артистів театру. Проте Микола Петрович в найближчому сезоні він навряд чи буде задіяний в спектаклях - його чекає тривалий період реабілітації.

У 2005 році в результаті автокатастрофи Микола Петрович отримав важку черепно-мозкову травму, повідомляє сайт "Твій день".

Зараз ви читаєте новину «Миколу Караченцова звільнили з театру через інвалідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі