понеділок, 21 січня 2008 13:32

Мийник вікон, що впав з 47-го поверху, виписаний з нью-йоркської лікарні

Алсідес Морено, 37-річний службовець компанії City Wide Window Cleaning, що надає послуги з миття вікон міських хмарочосів в США, впав в люльці, що обірвалася, напередодні Різдва.

У Різдво потерпілий вперше відкрив рот і зміг заговорити. Його дружина, Розарія Морено, не сумнівається, що сталося диво. "Він весь час повторює, що просто його час ще не прийшов", - розповідає вона про чоловіка. У сімейної пари троє дітей: у віці шести, восьми і чотирнадцяти років.

За словами головного лікаря лікарні доктора Герберта Пардеса, стан Морено відразу після інциденту був "абсолютно катастрофічний". Обидві ноги, права рука і зап"ястя були зламані у кількох місцях. Серйозно постраждали грудна клітка, черевний відділ і хребет, у мозку була кровотеча.

Рятуючи нещасного, лікарям довелося перелити йому удвічі більше крові, чим було в організмі. Лікарі побоювалися, що найменший рух уб"є Морено, так що перше хірургічне втручання провели, не переносячи його в операційну.

В цілому лікарі зробили йому 16 операцій і вирішили, що більше в оперативній допомозі їх клієнт не потребує. Не дивлячись на численні переломи, його внутрішні органи функціонували без ускладнень.

Як відзначили медики, прощальні слова подяки їх незвичайного пацієнта свідчать про те, що функції головного мозку у нього також в нормі.

Коли Морено залишився живий і пішов на поправку, навіть досвідчені лікарі здивувалися його врятуванню. "Якщо ви вірите в чудеса, то це одне з них", - розводить руками головний хірург лікарні доктор Філіп Бері. Одного разу в клініці вже врятували людину, що впала з 20 поверху, проте більшість подібних випадків закінчуються смертю.

При падінні з четвертого поверху чоловік гине у половині випадків. При падінні з десятого і вищих поверхів  врятованих практично не буває, відзначають фахівці. Потерпілий практично нічого не пам"ятає про те, що трапилося і не може пояснити, яким чином врятувався. Розслідування події продовжується, повідомляє  РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мийник вікон, що впав з 47-го поверху, виписаний з нью-йоркської лікарні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі