середа, 04 червня 2008 15:14

Михайло Горбачов впевнений, що тіло Леніна скоро поховають

Питання про поховання тіла Володимира Леніна, яке знаходиться в Мавзолеї на Червоній площі з часом обов"язково вирішиться, вважає екс-президент СРСР Михайло Горбачов.

"Не треба займатися копанням ями під труну зараз, але ми обов"язково прийдемо до того, щоб і Мавзолей втратив своє значення, і до того, щоб поховати Ілліча", - сказав Горбачов, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції, присвяченій створенню в Росії музейно-меморіального комплексу жертвам політичних репресій.

У емоційну дискусію з Горбачовим вступив присутній на прес-конференції колишній міністр охорони здоров"я, академік Андрій Воробйов, який разом з Горбачовим і деякими іншими політиками і вченими підписалися під відозвою про створення меморіального комплексу пам"яті жертв політичних репресій.

"Навіщо це треба робити? Навіщо виносити (Леніна з Мавзолею)? Це ж наша історія. Там поховані люди, які в різні роки були в керівництві країни", - сказав він.

Комуністи неодноразово висловлювалися проти поховання тіла Леніна. Лідер КПРФ Геннадій Зюганов, коментуючи 1 травня на мітингу в Москві повідомлення про плани перенесення мавзолею і комплексу поховань біля кремлівської стіни з Червоної площі, заявив, що комуністи "зробити цього не дозволять".

Як відомо, мавзолей вождя світового пролетаріату в центрі Москви давно викликає запеклі суперечки як в Росії, так і в усьому світі.

Так, зокрема, восени минулого року долею тіла Леніна почали турбуватися італійські комуністи, які зібралися було перенести саркофаг до Риму - у випадку, якщо Кремль вирішить прибрати його з мавзолею, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Михайло Горбачов впевнений, що тіло Леніна скоро поховають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі