пʼятниця, 06 квітня 2007 13:25

Міграцію шкірястих черепах транслюватимуть в Інтернеті

Щорічну міграцію вимираючих шкірястих черепах (Dermochelys coriacea) транслюватимуть в Інтернеті за допомогою супутникової системи контролю їх розташування, повідомляє Reuters.

16–29 квітня черепахи пропливуть тисячу кілометрів від пляжів Коста-Рики, де вони відкладали яйця, до своїх "пасовищ" в районі Галапагоських островів.

Ще десять років тому на Великому пляжі Коста-Рики здійснювали кладку тисячі черепах. У останні п"ять років їх число скоротилося до сотні. Якщо ця тенденція збережеться, тихоокеанські шкірясті черепахи неминуче вимруть найближчими десятиліттями.

Вважається, що цей проект допоможе знайти фінансування для заходів щодо охорони територій у Коста-Риці, на яких здійснюють кладку шкірясті черепахи Тихого океану.

Ці тварини існують на нашій планеті більше ста мільйонів років, вони пережили динозаврів. Dermochelys coriacea – єдиний вид єдиного роду сімейства безщиткових черепах.

Часто причиною їх загибелі стають плаваючі в океані пластикові пакети. Черепахи приймають їх за медуз і задихаються, намагаючись проковтнути непроникну плівку, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Міграцію шкірястих черепах транслюватимуть в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі