пʼятниця, 18 січня 2008 16:42

Microsoft винайшов систему, яка стежитиме за працездатністю людей

Корпорація Microsoft подала заявку на патент комп"ютерної системи, яка дає менеджерам можливість відстежувати працездатність співробітників, ґрунтуючись на інформації про їх фізичний стан. Система використовує бездротові датчики, які вимірюють їхній пульс, температуру тіла і тиск, а також фіксують зміни в міміці та в рухах. Отримані дані зберігаються на комп"ютері, за яким працює співробітник.

Таким чином, ті технології стеження за роботою людського організму, які раніше застосовувалися тільки по відношенню до астронавтів, льотчиків і пожежників, зможуть використовуватися в звичайних офісах.

Система може не тільки стежити за станом користувача, але і автоматично визначати наявність стресу або нервового зриву, порівнюючи отримувану інформацію з даними в індивідуальному психологічному профілі. Якщо людині потрібно надати допомогу, система негайно повідомить про це керівників.

Сам Microsoft поки відмовився коментувати цей патент, посилаючись на те, що зазвичай не коментує заявки, що знаходяться на розгляді, оскільки перед ухваленням рішення про видачу патентів вони можуть бути змінені, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Microsoft винайшов систему, яка стежитиме за працездатністю людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі