понеділок, 22 жовтня 2007 15:50

Microsoft помирилася з Євросоюзом

Корпорація Microsoft погодилася виконати директиву Євросоюзу від 2004 року, що зобов"язувала корпорацію замінити плату, що стягується з розробників-конкурентів за доступ до докладної інформації про взаємодію їх програм з Windows, до номінального едіноразового платежу. Його розмір складе 10 тисяч євро. Також роялті на ліцензування продукції Microsoft скоротилося з 5,95 до 0,4 відсотка.

Варто відзначити, що раніше Microsoft виражала незгоду з рішенням Євросоюзу і не збиралася слідувати його директивам. В результаті в 2006 році корпорацію оштрафували на 280 з половиною мільйонів євро. Microsoft вважала, що, що Єврокомісія добивалася незаконного розкриття торгових секретів і подала апеляцію.

На початку вересня Microsoft програла апеляційний антимонопольний розгляд з Єврокомісією.

Вимога розкрити ряд протоколів поступила ще в 1998 році після скарги компанії Sun на Microsoft. Тоді провідний виробник серверів звинуватив Microsoft в ненаданні необхідних для сумісності з серверами Microsoft відомостей, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft помирилася з Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі