середа, 14 листопада 2007 16:08

MI5 визнала російську розвідку найнебезпечнішою

Британські контррозвідники вважають шпигунство однією з найсерйозніших погроз безпеки Сполученого Королівства. Після холодної війни центр тяжіння розвідувальних операцій був перенесений на добування технологічної інформації, унаслідок чого іноземні спецслужби все частіше працюють проти комерційних підприємств.

На даний час, на думку сил безпеки, у Великобританії діють не менше 20 іноземних спецслужб. Найбільшу активність проявляють російські і китайські розвідники. "Число офіцерів російської розвідки в Лондоні не скоротилося з часу розпаду СРСР", - йдеться в повідомленні.

Британські контррозвідники також відзначають, що іноземні спецслужби діють проти Сполученого Королівства не тільки на його території, але і на територіях своїх країн, де протидіють британським інтересам. "Іноземна розвідка краще всього працює в своїй країні і тому розвідки деяких країн можуть вважати британські інтереси в своїй країні легшою метою, оскільки там вони в змозі контролювати середовище, а ми проявляємо меншу пильність", - повідомляє MI5, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «MI5 визнала російську розвідку найнебезпечнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі