неділя, 12 серпня 2018 20:23

"Ми починаємо впроваджувати свої військові традиції" - експерт

"Ми починаємо впроваджувати свої військові традиції" - експерт
Ігор Романенко: військове вітання має полягати у прославлянні України. Фото: UA.news

Вигук "Слава Україні" є особливо важливим. Кращого вітання для військових не придумати.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"За роки війни багато людей усвідомили важливість нашої держави. Військові обороняють її від агресора. Саме тому військове вітання має полягати у прославлянні України. З іншого боку у відповіді "Героям слава" ми віддаємо шану нашим захисникам, нашим героям. Заміна вітання також буде позитивним психологічним на ідеологічним фактором. Буде піднімати бойовий дух бійців", - говорить він.

Зараз ми чітко розуміємо, хто ворог, вважає військовий.

"Не хочемо мати з ним нічого спільного. У нас є свої історичні традиції. Маємо їх впроваджувати і на законодавчому рівні. Вигук "Слава Україні" має довгу історію. Його використовували під час національно-визвольних змагань у ХХ воїни Української народної республіки, а пізніше і воїни УПА. Це наша військова традиція", - пояснює Ігор Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Московський патріархат розвалиться" - історик

За його словами, росіяни хочуть дискредитувати це вітання.

"Говорять, ніби ОУН УПА співпрацювали з німцями під час Другої світової війни. Але там було лише кілька десятків вояків. У той час як росіяни мільйонами переходили на бік ворога. Достатньо згадати хоча б армію Власова (Російська визвольна армія генерала Андрія Власова, яка воювала на боці Вермахту. Налічувала близько 800 тисяч чоловік. - Gazeta.ua)", - додає генерал-лейтенант.

Військове вітання в Збройних силах України радянського зразка "Здрастуйте, товариші" та "Бажаємо здоров'я" замінять на "Слава Україні" та "Героям слава".

Відповідний законопроект ініціював Президент України Петро Порошенко.

Під час військового параду в Києві на День незалежності 24 серпня військові вже будуть вітатися за новим зразком. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «"Ми починаємо впроваджувати свої військові традиції" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі