середа, 30 травня 2007 15:06

Мертві дерева ожили завдяки фарбам (ФОТО)
7



Спочатку проект Bound бачився Філліпе Лоуренс, художницею, одноразовою акцією для національного ботанічного саду Уельсу. Але перше ж фарбоване дерево мало успіх, і Bound став чотирилітнім, оскільки художниця, захопившись, вирішила об"їздити 13 старовинних графства Уельсу, щоб в кожному з них "визначити місцезнаходження стародавнього дерева, яке може бути "обгорнуте" і зареєстроване".

Своєрідний кастинг могли пройти тільки мертві дерева, які люди можна помітити з дороги або стежини. Виявивши такі, Пилипа зв"язувалася із землевласниками і просила у них дозвіл на роботи. Після цього художниця днювала і ночувала поряд з деревами, завертаючи їх в тканини, в кольоровий папір і розфарбовувала, а потім фотографувала результат.

До 2006 року дерева були опрацьовані в дев"яти графствах і перетворилися на відповідне число серій фоторобіт - "акт шанування і роздум про сьогоденні і майбутньому дерев і нас самих".

Проект на перших порах фінансувався Радою мистецтв Уельсу, Лоуренс, що видав грант в 10 тисяч фунтів.

Знімки продаються за пристойні гроші - по 500 фунтів. І повинна вийти сума, яку Пилипа сподівається виручити і вкласти в подальшу реалізацію проекту.

Лоуренс, домовляючись із землевласниками, дає їм обіцянку, що у результаті вона поверне мертвим деревам їх колишню зовнішність. Звідси два питання - навіщо (фарбовані виглядають куди цікавіше) і як, повідомляє ВСС.

Зараз ви читаєте новину «Мертві дерева ожили завдяки фарбам (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі