понеділок, 25 серпня 2008 13:17

Меркель упевнена, що холодної війни не буде

Меркель упевнена, що холодної війни не буде

Німецький канцлер Ангела Меркель виразила стурбованість ситуацією з виконанням домовленостей про відведення російських військ із Грузії, проте підкреслила, що ситуація навколо Грузії не приведе до "холодної війни" у відносинах Росії і Заходу.

"Відповідно до всієї інформації, яку ми маємо, вони не вивели війська так, як це було узгоджено в домовленості, досягнутій за французьким посередництвом", - сказала Меркель в інтерв"ю телеканалу ЦДФ.

Разом з тим канцлер підкреслила, що не бачить можливості повернення до "холодної війни" у відносинах із Росією. "Положення сьогодні в корені відрізняється (від колишнього - ред.)", - додала вона.

На думку Меркель, Грузія має право вступити в НАТО, хоча вона не чекає офіційного вирішення наступного саміту альянсу відносно заявки Тбілісі на вступ до нього.

"Але в принципі Грузія і Україна стануть членами НАТО", - вважає німецький канцлер.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що НАТО не змінить свою позицію щодо прийняття України і Грузії до Альянсу, яка була вироблена на Бухарестському самміті у квітні. Про це вона сказала під час свого візиту до Москви. "Україна і Грузія можуть стати членами НАТО – ми залишаємо двері відкритими. І раніше ми вже сказали, що вони можуть стати членами Альянсу, якщо вони цього хочуть. Ця позиція залишається в силі", - заявила Меркель, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Меркель упевнена, що холодної війни не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі