понеділок, 01 вересня 2008 10:16

Меркель очікує від ЄС єдиної позиції по Грузії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель очікує від надзвичайного саміту ЄС, що пройде в понеділок в Брюсселі, "однозначного політичного сигналу, що ЄС дотримується єдиної позиції" по ситуації в Грузії і подальшим відносинам ЄС - Росія, повідомив журналістів напередодні зустрічі офіційний представник федерального уряду Ульріх Вільхельм.

За його словами, саме ці дві теми знаходитимуться в центрі уваги глав держав та урядів країн Євросоюзу, але "конкретний порядок і тривалість обговорення залежатимуть від перебігу загальної дискусії".

Канцлер Меркель поїде на саміт до Брюсселя разом з віце-канцлером, міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, повідомив представник уряду.

Він відзначив, що "Євросоюз одностайно вважає, що територіальна цілісність Грузії не може ставитися під питання", а також сказав, що "ЄС активно займатиметься наданням Грузії допомоги, як гуманітарної, так і у відновленні зруйнованої інфраструктури".

Крім того, на його думку, ще одним пунктом, по якому ЄС має єдину позицію, є "неприйнятність визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії", які Росія визнала 26 серпня, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Меркель очікує від ЄС єдиної позиції по Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі