понеділок, 29 жовтня 2007 13:03

Мережа ресторанів у Москві продавала страви з хворих собак

У Москві припинено роботу мережі китайських ресторанів, у яких під виглядом баранини подавали м"ясо вбитих бродячих собак, повідомила прес-офіцер Управління боротьби з економічними злочинами ГУВС столиці Ірина Волк. Волк сказала, що якийсь час потому в управління звернулися двоє чоловіків. Вони розповіли, що, виходячи з китайського ресторану на проспекті Вернадського, побачили, як у ресторан із чорного входу працівники заносили мішки, в яких "щось ворушилося і вищало".

"За рестораном було встановлено стеження, в ході якого міліціонери з"ясували, що в ресторан регулярно привозять бродячих собак. Оперативники провели спеціальну операцію. Під виглядом клієнтів четверо оперативників замовили в ресторанах різні страви, після чого зразки цих страв були відправлені на дослідження", - повідомила Волк.

За її словами, висновок експертів був однозначний: м"ясо, що подається під виглядом баранини, насправді собачатина, причому в більшості випадків це було м"ясо хворих бродячих собак. Після висновку експертів оперативники прийшли в ресторан із раптовою перевіркою. З"ясувалося, що собак вбивали прямо в ресторані, обробляли і подавали російським клієнтам як баранину, а китайцям як делікатес - собачатину. Причому в їжу йшло все, аж до нутрощів, з яких варили супи".

Діяльність цієї мережі ресторанів припинено. Відносно власників порушено кримінальну справу за статтею 238 КК РФ - "Реалізація продуктів харчування, небезпечних для здоров"я". Готуються матеріали для порушення кримінальної справи за статтею "Жорстоке поводження з тваринами", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Мережа ресторанів у Москві продавала страви з хворих собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі