пʼятниця, 20 квітня 2007 17:02

Мера Нагасакі убив член "якудзи"

Злочинець, що убив 61-річного мера японського міста Нагасакі Іттіо Іто, заявив, що вистрілив в нього через незадоволеність роботою міського муніципалітету. Місцевий кримінальний авторитет 59-річний Тецуя Сироо, що очолює угрупування "Суйсинкай", що належить найбільшому в Японії клану "Ямагуті", повідомив, що у нього відбувся конфлікт з місцевою владою через ремонт дороги.

Річ у тому, що в дорожньому покритті після чергового землетрусу з"явився розлом, який ремонтували муніципальні служби. Саме до цієї ями, проігнорувавши знак "ремонт дороги" і влетів Тецуя Сироо на своєму Mercedes. Сироо подав до суду на муніципалітет міста, зажадавши компенсації за зіпсований автомобіль, повідомляє WFAA-TV.

Сироо приходив в міське управління близько 30 разів, вимагаючи грошей від компанії, що проводила ремонтні роботи на злощасній дорозі. Врешті-решт, сума компенсації, запрошувана Сироо, зросла до 2,7 млн. йен – близько 23 тисяч доларів.

Слухання у справі тривали 4 роки, а результат для позивача став невтішним - суд ухвалив, що Сироо сам винен в аварії. Розділу злочинного угрупування рекомендували уважніше відноситися до дорожніх знаків.

Крім того, згідно документам, які Сироо відправляв в телекомпанію TV Asahi Corp., у 2002 році він вимагав від муніципального уряду дозволити його будівельній компанії знести курорт з гарячими мінеральними джерелами, проте і цей запит був відхилений. Сироо заявив: "Мене все це вивело з себе, і я вирішив застрелити міра. Я із самого початку мав намір убити його". Як стало відомо MSN Japan, Тецуя Сироо запланував вбивство Іттіо Іто саме після невдачі з будівельним проектом.

Зараз слідчі з"ясовують, яким чином до кримінального авторитету Тецує Сиро потрапила зброя - американський пістолет марки "Smith and Wesson " 38 калібру. У Японії право володіти вогнепальною зброєю мають тільки поліцейські і мисливці, що володіють ліцензією, а також спортсмени-стрілки, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Мера Нагасакі убив член "якудзи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі