середа, 09 березня 2011 18:23

Мер Одеси на прохання процитувати Шевченка попросив "не смішити людей"

Мер Одеси на прохання процитувати Шевченка попросив "не смішити людей"

Сьогодні, 9 березня, керівники Одеси та області поклали квіти до пам'ятника Тараса Шевченка. При цьому мер Одеси Олексій Костусєв порахував образливим прохання журналістів процитувати кілька рядків з творчості Шевченка.

"Тарас Григорович Шевченко для мене, як і для мільйонів моїх співгромадян, - це, звичайно, втілення українського народу, це великий поет і видатний художник. Це наша національна гордість", - зазначив мер.

Проте на прохання журналістів процитувати великого поета Костусєв відповів відмовою: "Слухайте, давайте ви будете задавати запитання ... нехай у дитячому садку, у школі діти читають, але не мер міста".

Відмовився мер назвати навіть назви декількох творів: "Не смішіть, не треба мені влаштовувати іспит, добре? Не смішіть людей".

На відміну від мера, голову Одеської обласної ради Миколу Пундику прохання процитувати великого Кобзаря не образило: чиновник процитував Заповіт. Пундик зазначив, що для нього, як і для всіх українців, Шевченко - це "совість нації".

Нагадаємо, після покладання квітів у річницю з дня смерті Олександра Пушкіна Костусєв згадав рядки з вірша "Я помню чудное мгновение".

Сьогодні, 9 березня, в Україні відбуваються заходи з нагоди 197-ї річниці з дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси на прохання процитувати Шевченка попросив "не смішити людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі