понеділок, 24 березня 2008 10:47

Мер Нью-Йорка вирішив відзначити День білоруської незалежності

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг оголосив, що 25 березня 2008 року в цьому місті вважатиметься Днем білоруській незалежності. Про це, як передає "Телеграф", він повідомив в листі, направленому "білорусько-американському союзу". Підтвердження цієї інформації з офіційних джерел поки не поступало.

У своєму посланні, як відзначає видання, мер привітав американських білорусів з 90-річчям з дня заснування Білоруської народної республіки (БНР), що святкуватиметься 25 березня. "Нью-Йорк давно є центром білоруської культури в США і місцем, де білоруси реалізовували свої мрії завдяки важкій роботі і самопожертвуванню", - пише Блумберг.

Раніше цю дату, як повідомляє "Телеграф", відзначили депутати Європарламенту в рамках "Білоруського тижня", що пройшов в Страсбурзі.

Нагадаємо, що День заснування БНР, відомий також як День Волі, традиційно відзначає білоруська опозиція. Мітинги, що проходять в республіці 25 березня, часто закінчуються масовими затриманнями опозиційних активістів. Офіційним Днем незалежності Білорусії вважається 3 липня - роковини звільнення Мінська від фашистських загарбників, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мер Нью-Йорка вирішив відзначити День білоруської незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі