неділя, 20 червня 2021 22:02

Мер Маріуполя хоче встановити над містом "Залізний купол" за гроші США

Мер Маріуполя хоче встановити над містом "Залізний купол" за гроші США
"Залізний купол" у Маріуполі хоче встановити мер міста. Фото: Reuters

У Маріуполі хочуть встановити аналог ізраїльської системи протиракетної оборони "Залізний купол".

"У липні-серпні фахівці з Ізраїлю обіцяли приїхати з візитом до Маріуполя. Ми знаємо вартість цього проєкту. Але ми знаємо, що уряд США регулярно допомагає у посиленні обороноздатності України і виділяє фінансовий ресурс. Давайте з цих 300 мільйонів євро або доларів направимо частину на безпеку польотів до Маріуполя", — сказав мер міста Вадим Бойченко, інформує "Маріупольське ТВ".

Він вважає, що "Залізний купол" стане гарантією безпеки у місті. Також наявність протиракетної оборони гарантуватиме безпеку авіапольотів, які можуть відкрити після реконструкції аеропорту в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може Україна створити власний "залізний купол" для захисту від Росії?

"Ми зможемо відкрити узбережжя Азовського моря для всієї України. Потрібно відкривати внутрішні рейси, щоб Маріуполь зв'язати з Києвом, Львовом, Одесою, всією Україною", — додав мер міста.

"Залізний купол" — це мобільна всепогодна система протиповітряної оборони, розроблена в Ізраїлї для захисту від ворожих ракетних ударів. Система здатна перехоплювати та знищувати тактичні некеровані ракети та артилерійські снаряди, випущені з відстані від 4 до 70 км.

Зараз ви читаєте новину «Мер Маріуполя хоче встановити над містом "Залізний купол" за гроші США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі