субота, 22 травня 2010 14:42

Мер Львова вручив медалі ветеранам ОУН-УПА

Мер Львова вручив медалі ветеранам ОУН-УПА
Напередодні святкування Дня героїв міський голова Львова Андрій Садовий вручив пам"ятні медалі 50 ветеранам національно-визвольного руху. Серед нагороджених - ветерани ОУН-УПА і політв"язні.

"Багато людей в Україні, виборовши незалежність, стали думати, що це факт, який вже відбувся, і все добре. Але боротьба за незалежність нашої України продовжується щодня. Вона не припиняється, тому що є сили, які цього не хочуть. Є сили, яким Україна стоїть, як кістка поперек горла", - заявив Садовий.

Мер підкреслив, що Львів повинен показувати приклад: "На нас дивиться вся Україна. Ми повинні показувати приклад не лише любові до України, але і пошани до наших героїв".

День героїв у Львові святкують наприкінці травня на знак пам"яті героїв національно-визвольного руху, загиблих у травні: засновника ОУН Євгена Коновальця, Симона Петлюри і ідеолога державної незалежності України Миколи Міхновського.

У Львові та області у рамках святкувань на найближчі вихідні дні запланована низка заходів. Зокрема, очікується урочистий марш ветеранів національно-визвольного руху від пам"ятника Степану Бандері до пам"ятника Тарасу Шевченку, покладання квітів до могил воїнів на Личаківському і Яновському кладовищах, а також мітинг біля пам"ятника Шевченка.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Мер Львова вручив медалі ветеранам ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі