понеділок, 06 жовтня 2008 15:41

Мер Лондона розпочав розслідування расизму в Скотланд-Ярді

Мер Лондона Борис Джонсон 6 жовтня наказав розпочати розслідування проявів расизму в лондонській поліції, повідомляється на сайті The Times. Відповідальною за проведення розслідування призначена представниця контролюючої Скотланд-Ярд організації Сінді Баттс.

Наказ Джонсона став відповіддю на рішення Асоціації чорношкірих поліцейських оголосити Скотланд-Ярду бойкот. З 6 жовтня рекрутам африканського і азіатського походження рекомендують вибирати для служби будь-які частини, окрім лондонської поліції, що пояснюють ворожою і расистською ситуацією в Скотланд-Ярді.

На минулому тижні пішов у відставку Іен Блер, який очолював Скотланд-Ярд. На думку міністра внутрішніх справ Великої Британії Джекі Сміт, до відставки Блера призвела змова консервативних політиків, в якій брав участь і Борис Джонсон. Відзначимо, що Сінді Баттс не належить ні до лейбористів, ні до консерваторів.

Незадовго до відставки Іена Блера був тимчасово усунений з посади його помічник, який закликав розслідувати расизм в Скотланд-Ярді, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мер Лондона розпочав розслідування расизму в Скотланд-Ярді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі