середа, 02 липня 2008 12:48

Мексиканські поліцейські зняли ролик з тортурами

У Мексиці в інтернет викладені відеоролики, на яких бійці елітного підрозділу поліції міста Леон під керівництвом англомовного інструктора навчаються методу ведення тортур.

На першому ролику відображено як спецназівці валяють свого зв"язаного колегу в калюжі його ж блювоти. На другому вони уприскують іншому катованому газовану воду через ніс, а потім погрожують сунути його голову в дірку в підлозі, яка нібито наповнена екскрементами.

Вперше згадки про ролики з"явилися на сторінках міської газети Леона El Heraldo de Leon, потім репортажі про це пройшли на каналах центрального телебачення Мексики, викликавши в країні широкий резонанс.

Глава поліції Леона Карлос Торнеро був вимушений виступити з поясненнями. За його словами, на роликах зображений момент тренування спецназівців, яких навчають виживанню в екстремальних ситуаціях на той випадок, якщо вони потраплять до рук бандитів, наркоторговців і піддадуться тортурам.

Торнеро також відзначив, що інструктор, який фігурує на відеозаписі, і віддає команди англійською мовою, є громадянином США, співробітником однієї з приватних охоронних фірм.

Не дивлячись на заяву Карлоса Торнеро, багато правозахисників і пересічні громадяни підозрюють, що на роликах спецназівців навчають не виживанню в екстремальних ситуаціях, а саме веденню тортур.

Як відзначає The Washington Post, жителі ряду мексиканських штатів і раніше звинувачували сили правопорядку в численних порушеннях прав людини, зґвалтуваннях і розстрілах, здійснених під прикриттям боротьби з наркокартелями, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканські поліцейські зняли ролик з тортурами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі