середа, 25 червня 2008 13:57

Мексика видасть США главу Тіхуанського наркокартеля

Мексика погодилися видати США наркобарона Бенджаміна Арельяно Фелікса на прізвисько Ель Мін, який до арешту очолював Тіхуанський наркокартель. Як повідомляє Reuters, він з"явиться перед каліфорнійським судом по звинуваченню в контрабанді крупних партій кокаїну, ввезених на територію Сполучених Штатів в період між 1990 і 2000 роками. Крім того, він обвинувачується у відмиванні грошей, здирництві та бандитизмі.

Фелікс був заарештований в 2002 році. Як уточнює AP, мексиканський суд засудив його до 22 років позбавлення волі за торгівлю наркотиками та організацію злочинного угрупування, а також до п"яти років за зберігання зброї.

Злочинне угрупування, яке очолював Фелікс, було утворене в 1980-х роках в мексиканському місті Тіхуана, розташованому на кордоні з США. Вважається, що з часу арешту Арельяно Фелікса Тіхуанським наркокартелем керують його брат і сестра, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мексика видасть США главу Тіхуанського наркокартеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі