вівторок, 19 лютого 2008 17:12

Медведєв знявся у фотосесії у стилі командос (ФОТО)

Перший віце-прем"єр РФ Дмитро Медведєв під час робочої поїздки до Іжевська (Удмуртія) відвідав ВАТ "Іжевський машинобудівний завод" (Іжмаш).

Зокрема, він оглянув зразки продукції та макет освітнього центру Іжмаш, виставку і процес збірки стрілецької зброї, а також постежив за виробництвом командних деталей стрілецької зброї.

Генеральний директор об"єднання Володимир Гродецький познайомив Медведєва з історією Іжмаша, якому виповнюється 200 років. За словами гендиректора, за всі ці роки, "не дивлячись на всі історичні катаклізми, випуск продукції на заводі ніколи не припинявся більш ніж на три місяці".

В результаті реконструкції заводу в 30-х роках минулого століття час збірки зброї вдалося значно скоротити. Саме це, підкреслив гендиректор, і дозволило заводу витримати перехід до колосального темпу виробництва під час Великої Вітчизняної війни.

Відповідаючи на одне з питань Медведєва, Гродецький повідомив, що за роки війни на заводі було виготовлено понад 11 млн рушниць і карабінів, понад 15 тисяч авіаційних гармат і більше 130 тисяч протитанкових рушниць.

Нова історія заводу починається з часу освоєння автомата Калашникова в післявоєнні роки, сказав гендиректор об"єднання. Сьогодні завод виготовляє "майже всю гамму засобів ближнього бою", зокрема різні модифікації автоматів Калашникова та Ніконова, снайперські рушниці Драгунова, підстовбурні та станкові гранатомети, пістолети-кулемети, авіаційні гармати.

Директор підприємства відзначив, що в умовах різкого скорочення державного оборонного замовлення на початку 90-х років підприємство перейшло до розробки і освоєння нових зразків цивільної зброї з використанням технологій подвійного призначення - мисливських карабінів і спортивних рушниць.

Останні два роки підприємство щорічно експортує по 300 тисяч одиниць стрілецької зброї в рік.

Гродецький відзначив, що в обсязі виробництва бойової автоматичної стрілецької зброї для потреб силових структур країни питома вага підприємства складає більше 90%, а частка підприємства у виробництві снайперської зброї складає до 95%.

Минулого року для оновлення парку виробничого устаткування і вдосконалення технологій виробництва зброї Іжмаш придбав устаткування в Німеччині, Швейцарії та Італії на 400 мільйонів рублів. Всього на повне технічне переозброєння заводу потрібно понад 4 мільярди рублів інвестицій, повідомляє РИА "Новости".

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Медведєв знявся у фотосесії у стилі командос (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі