четвер, 05 червня 2008 20:31

Медведєв запропонував Європі укласти пакт про безпеку

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає за необхідне розробку і підписання нового договору про європейську безпеку, в рамках якого сторони будуть зв`язані юридичними зобов`язаннями.

З такою ініціативою глава Російської держави виступив під час візиту до Німеччини на зустрічі з політиками і бізнесменами в Берліні.

За словами Медведєва, йдеться "про регіональний пакт, який би спирався на принципи статуту ООН і вніс би остаточну ясність у значення чинника сили у взаємовідносинах у Євроатлантичному співтоваристві". Президент підкреслив, що в договорі могли б узяти участь "організації, що діють в Євроатлантичному просторі".

Водночас Медведєв не пояснив, що він має на увазі під "Євроатлантичним співтовариством" і "Євроатлантичним простором". Разом із тим він нагадав, що в 1975 році в Гельсінкі за ініціативи СРСР була укладена Угода з безпеки і співробітництва в Європі, яка визначала відносини між Варшавським договором і НАТО, сообщает Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв запропонував Європі укласти пакт про безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі