четвер, 23 липня 2009 17:16

Медведєв відвойовує електорат Путіна

Медведєв відвойовує електорат Путіна
Росіяни останнім часом стали трохи менше схвалювати діяльність прем"єр-міністра Путіна та трохи вище оцінювати роботу президента Медведєва, свідчить нове соціологічне опитування. Проте, Путін як і раніше користується найбільшою популярністю зі всіх політиків.

Діяльність президента Росії схвалюють 72% опитаних, а діяльність прем"єр-міністра - 78%, свідчать результати дослідження, проведеного Левада-Центром. Не схвалюють роботу президента 23% респондентів. Прем"єр-міністром незадоволені 19%.

У травні 2008 року роботу Медведєва схвалювали 70%, не схвалювали 20%. Діяльність Путіна схвалювали 80%, не схвалювали 15%. Таким чином, симпатії громадськості не сильно змінилися.

Трохи помітніше знизилася довіра до уряду. Якщо в травні 2008 року схвалювали діяльність уряду 61% опитаних, то в липні 2009 року таких набралося тільки 55%. Не схвалюють роботу уряду 41% респондентів. Одночасно знижується кількість росіян, які вважають, що країна йде в правильному напрямі. Сьогодні 48% вважають шлях Росії вірним, 35% не згодні з даною оцінкою. У травні співвідношення було іншим: 59% проти 27%.

У рейтингу російських політиків, за версією Левада-Центру, перші три місця займають Володимир Путін (53%), Дмитро Медведєв (41%) і Сергій Шойгу (16%). За Володимира Жириновського проголосували 11%, за Геннадія Зюганова - 9%. Юрій Лужков набрав 8%, а Сергій Іванов та Сергій Лавров - по 6%. Валентина Матвієнко користується популярністю у 5% росіян. За Амана Тулєєва і Олександра Лукашенка віддали голоси по 4%. Жоден сучасний російський політик не подобається 15% опитаних.

Аналітичний Центр Юрія Левади провів репрезентативне опитування 17-20 липня 2009 року серед 1600 росіян в 128 населених пунктах 46 регіонів країни. Розподіл відповідей на питання цього дослідження наводиться у відсотках від загальної кількості опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична погрішність не перевищує 3,4%, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв відвойовує електорат Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі