вівторок, 28 вересня 2010 08:26

Медведєв відправив Лужкова у відставку

Медведєв відправив Лужкова у відставку

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про відставку мера Москви Юрія Лужкова.

Як повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Кремля, столичний градоначальник покидає свій пост "у зв"язку з втратою довіри" глави держави.

Тимчасово виконуючим обов"язки мера Москви призначений перший заступник Лужкова, керівник комплексу містобудівної політики столиці Володимир Рєсін.

Також стало відомо, що Медведєв не планує зустрічатися з колишнім мером Москви Юрієм Лужковим. Про це повідомила журналістам у Шанхаї прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова. Вона підтвердила, що указ про відставку Лужкова з посади столичного градоначальника вже підписаний главою держави.

За словами Тімакової, мерові Москви було надано відпустку, "щоб прийняти рішення".

Прес-секретар Медведєва підтвердила, що можлива відставка мера Москви обговорювалася на зустрічі федеральної влади з Лужковим у Кремлі перед від"їздом градоначальника в Австрію.

Тімакова також нагадала, що, відповідно до російського законодавства, відставка мера може відбутися або за заявою про відставку, або за рішенням глави держави.

"Вчора він (Лужков - ред.) Свою позицію позначив, висновок робіть самі", - підкреслила прес-секретар президента РФ.

Лужков очолював Московську держадміністрацію більше 18 років. Вперше він був призначений мером Москви указом президента РФ Бориса Єльцина 6 червня 1992 після відходу у відставку попереднього градоначальника Гаврила Попова. У червні 1996 р. Лужков переміг на виборах мера столиці, набравши близько 95% голосів москвичів. Після цього він ще двічі перемагав на виборах - в грудні 1999 р. і грудні 2003 р. На свій останній, п"ятий термін Лужков був затверджений в кінці червня 2007 р. - вже після скасування губернаторських виборів у Росії. Протягом останніх років періодично з"являлися чутки про можливу відставку Лужкова, проте йому вдавалося зберігати свій пост. Офіційно термін повноважень столичного градоначальника закінчується в липні 2011 р.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв відправив Лужкова у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі