середа, 16 липня 2008 14:34

Медведєв та Наполітано вважають за необхідне підвищувати рівень інвестицій

Президенти Росії та Італії Дмитро Медведєв та Джорджо Наполітано вважають за необхідне підвищувати рівень взаємних інвестицій.

"За останній час взаємодія між нашими країнами розширюється. З італійської сторони інвестиції досягають 10 мільярдів доларів, російські інвестиції теж складають мільярди", - сказав Медведєв на зустрічі з італійським колегою в розширеному складі.

У свою чергу Наполітано зазначив, що нововведення в співпраці між Росією та Італією полягає в тому, що зростає товарообіг, а те, що з"явився "новий елемент - інвестиції йдуть в обох напрямах".

Італійський президент назвав інвестиції в енергетичну сферу дуже важливими для Італії.

"Для Італії це носить особливий життєвий характер. Але розумію також, наскільки важливою є реалізація Південного потоку", - зазначив Наполітано.

Він подякував російському президентові за прийом і зазначив, що торгівельно-економічні відносини Росії та Італії переходять на новий рівень.

У свою чергу Медведєв повідомив, що в майбутньому передбачаються міждержавні консультації, а також засідання міжпарламентських комісій, візити за лінією сенату.

"Упевнений, що ці зустрічі принесуть відчутний результат в скарбничку", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що останнім часом було зроблене "значна кількість кроків, що перевели економічні зв"язки на принципово новий рівень".

Він додав, що попереду на Росію та Італію чекають два дуже великих заходи - церемонія передачі церковного комплексу Подвір"я Російської православної церкви в Барі та святкування 100-річчя з дня порятунку жителів італійської Мессіни під час землетрусу Російським флотом, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв та Наполітано вважають за необхідне підвищувати рівень інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі