пʼятниця, 25 вересня 2009 08:58

Медведєв розкритикував Ющенка у США

Медведєв розкритикував Ющенка у США

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що задача політиків Росії й України вибудовувати двосторонні відносини, виходячи з близькості країн і народів.

Про це він заявив, виступаючи перед викладачами і студентами Піттсбургського університету

"Ми дуже близькі країни, близькі народи, і задача політиків полягає в тому, щоб вибудовувати політичну взаємодію, виходячи з цього, виходячи з нашої історії, з наших сусідських відносин, зацікавленості в розвитку наших економік", - заявив Медведєв.

При цьому, він наголосив, що нинішній президент Віктор Ющенко не робить достатніх кроків для розвитку відносин з Росією.

"На мій погляд, з боку українського керівництва, я маю на увазі, насамперед, президента, не ініціювалися достатні кроки для розвитку цих відносин. Навпаки, ці відносини найчастіше підмінювалися якимись схемами, розвивалися не за тим сценарієм, що був би цікавий народам", - заявив Медведєв.

Він пояснив слухачам, що в тому числі про це він написав у листі Ющенку.

"Я знаю, що президент Ющенко зі мною не погодився, він вважає, що все було гарно, але мені здається, що все не так легко, як здається з Києва", - зазначив президент РФ.

"Вважаю, що задача керівництва наших країн, задача майбутніх керівників України, як і майбутніх керівників Росії - зробити так, щоб ці відносини ґрунтувалися на взаємній вигоді й у той же час на особливій взаємній симпатії, що завжди існувала і буде існувати між нашими народами", - підкреслив російський президент.

Він наголосив, що Росія готова вживати зусилля до того, щоб відносини з Україною були конструктивними, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розкритикував Ющенка у США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі