понеділок, 24 листопада 2008 09:00

Медведєв похвалив Обаму за позицію щодо ПРО

Медведєв похвалив Обаму за позицію щодо ПРО
Президент Росії Дмитро Медведєв назвав позицію обраного президента США Барака Обами щодо розміщення в Східній Європі елементів американською ПРО "акуратною", повідомляє РИА Новости 24 листопада.

Виступаючи на прес-конференції після закінчення саміту лідерів АТЕС в столиці Перу Лімі, Медведєв зазначив, що у Росії є шанс переконати нову адміністрацію США відмовитися від планів розміщення ПРО.

"На мій погляд, шанси є, тому що якщо позиція нинішньої адміністрації з цього питання виглядає досить непохитно, то позиція обраного президента виглядає акуратніше", - відзначив Медведєв.

На думку Медведєва, той факт, що представники Обами спростували заяви президента Польщі Леха Качиньського про підтримку Вашингтоном програми розміщення американської ПРО, свідчить "хоча б про те, що наші американські партнери майбутні про це думають і у них немає раз і назавжди заготовленого шаблону для вирішення цієї проблеми".

Нагадаємо, після телефонної розмови 8 листопада з Обамою Лех Качиньський заявив, що обраний президент США не має наміру відмовлятися від планів адміністрації Джорджа Буша з розміщення в Польщі систем ПРО, проте незабаром після цього один з помічників Обами виступив з офіційним спростуванням цієї інформації.

Під час своєї передвиборчої кампанії Обама заявляв, що підтримає програму розміщення ПРО, тільки якщо буде доведена її необхідність та ефективність.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв похвалив Обаму за позицію щодо ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі