вівторок, 04 березня 2008 13:07

Медведєв може виявитися найнижчим правителем у світі

Медведєв може виявитися найнижчим правителем у світі
До вчорашнього дня було очевидно, кому належить цей сумнівний титул найнижчого правителя в світі: при зрості 162 сантиметри (трохи більше 5 футів 3 дюймів) його однозначно утримував Кім Чен Ір. Верховний головнокомандуючий Корейської народної армії, генеральний секретар Корейської робочої партії і "великий проводир" народу Корейської Народно-демократичної Республіки ледве діставав до плеча своїм конкурентам, пише в The Guardian Джон Хенлі.

Єдиним, хто міг хоч якось претендувати на це звання, за даними сайту shortsupport.org, був президент Франції Николя Саркозі. Його зріст складає 168 сантиметрів - трохи вище 5 футів 5 дюймів. Таким чином, він приблизно на 10 сантиметрів нижче за мадам Саркозі, але явно не може поколивати позиції Кіма.

Проте обрання Дмитра Анатолійовича Медведєва президентом Росії змінило становище. Не зважаючи на те, що на передвиборних плакатах він показаний таким, що стоїть пліч-о-пліч зі своїм наставником Володимиром Путіним, зріст Медведєва від голови до п"ят - 162 сантиметри, і тому питання стає відкритим. (За офіційними даними, Путін на цілих 8 сантиметрів вищий, журналісти прагнуть знімати Медведєва знизу, а в оточенні інших людей радять йому виступати на крок уперед).

Щоб вирішити питання, необхідні точніші вимірювання. У будь-якому випадку, за історичними мірками всі перераховані глави держав - просто велетні.

Найнижчим із відомих світових лідерів був Беніто Хуарес, що п"ять разів займав пост президента Мексики (з 1867 по 1872 рік), - його зріст складав 135 сантиметрів.

Енгельберт Дольфус, австрійський канцлер 1932-1934 років, мав на зріст 148 сантиметрів.

Давид Бен-Гуріон, перший прем"єр-міністр Ізраїлю, мав 150 сантиметрів зросту, так само як Ден Сяопін, фактичний лідер Китаю в 1980-ті роки.

Ясир Арафат підносився над світом на 155 сантиметрів, Микита Хрущов - на 158, а Хайлі Селассі - на 160.

Але перш ніж будувати якісь теорії, знайте: сьогодні деякі історики стверджують, що Наполеон Бонапарт, найвідоміший деспот-коротун, насправді був не 155, а 165 сантиметрів на зріст. Отже розмір, врешті-решт, може й не мати значення, повідомляє "Подробности".
Зараз ви читаєте новину «Медведєв може виявитися найнижчим правителем у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі