четвер, 02 серпня 2007 10:54

Медики відмовилися лікувати Караченцова (ФОТО)

Недавно артиста виписали з Центру нейрореабілітації, де він проходив черговий курс лікування. На консиліумі лікарі обговорили стан Миколи Петровича, який визнали важким, і наполягали на дотриманні жорсткого режиму. Проте Людмила Поргіна упевнена, що активний відпочинок і подорожі, заборонені фахівцями, підуть її чоловікові тільки на користь. У реабілітаційний центр Микола Караченцов потрапив у важкому стані. З 2005 року, коли у результаті автокатастрофи Микола Петрович отримав важку черепно-мозкову травму, що викликала органічне ураження мозку, його самопочуття істотно не покращало. Як і раніше, він страждає від правостороннього паралічу, розмовляє насилу, і деякі слова погано розбирають навіть близькі люди; повністю не відновився ковтальний рефлекс. Вердикт медиків був невтішним: артистові потрібний серйозний курс лікування і тривалі заняття з логопедом.

Півроку світила медицини робили все, щоб стабілізувати стан актора. І хоча їм вдалося добитися певних покращень, відновити мовну функцію повністю неможливо. Єдине, що залишається кумирові мільйонів, - це підтримуюча терапія, яка, можливо, і не дасть покращень, але не дозволить втратити напрацьовані навики мови.

Перед випискою медики ще раз обговорили з Людмилою Поргіною особливості режиму її чоловіка. Вони нагадали, що Караченцову протипоказані подорожі, стресові ситуації, будь-яка фізичне напруження. Але, не дивлячись на слова фахівців, Поргіна вирішила інакше. Вона часто виводила чоловіка у світ: напроикінці травня за його участю був організований концерт зірок російської естради, разом з дружиною вони відвідали виступ Джорджа Майкла у  "Олімпійському". Зоряне подружжя вирушило у  першу після тієї страшної аварії дальню поїздку – у Дівеєвський монастир.

Разом з дружиною Микола Караченцов відвідав Дівеєвський монастир і поставив свічки

Дізнавшись про подорож, лікарі Миколи Петровича були дуже обурені.

- Ми не раз попереджали Людмилу Андріївну, що хворому необхідний спокій, - говорить академік Віктор Шкловський. - Стан Караченцова дуже важкий. З ним потрібно займатися, щоб підтримувати досягнутий результат. Але всі наші зусилля виявляються марні - Поргіна, на мій погляд, не до кінця розуміє всю серйозність ситуації.

У зв"язку з цим медики були змушені констатувати, що подальше лікування в клініці не має сенсу: добитися кардинальних поліпшень вони не в силах, повідомляє Твой День.

Зараз ви читаєте новину «Медики відмовилися лікувати Караченцова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі