середа, 26 грудня 2007 17:03

Медики розповіли, як пережити святкування без втрат для здоров"я

Напередодні Нового року заступник директора науково-дослідного інституту харчування РАМН Олександр Батурин рекомендує не зловживати алкогольною продукцією і не переїдати.

"Слід звернути увагу, що ці дев"ять днів не можна присвятити тільки їжі. Новорічний стіл - це випробування для організму. Спробуйте контролювати кількість спожитих калорій", - відзначив Батурин.

Також фахівець додав, що газовані алкогольні напої, наприклад, шампанське, швидше всмоктуються в кров людини і приводять до швидкого сп"яніння. Окрім цього, спиртна продукція дуже калорійна, і надмірне її вживання може привести до зайвих кілограмів.

Багато хто в передсвяткові дні прагне голодувати, приберігаючи місце для різної святкової смакоти. Дієтологи говорять, що це дуже небезпечна тенденція, оскільки голодна людина, сідаючи за стіл, вмить з"їдає всю їжу, навіть не відчувши її смаку, і через 20 хвилин  вже відчуває важкість в шлунку.

Набагато краще протягом дня вживати в їжу легкі продукти, радять медики. Обов"язково - пообідати, наприклад, легким супом і салатом. Що стосується раціону святкового меню, то тут всі медики згодні - воно повинне бути максимально різноманітним. Раціон повинен складатися з хліба, молочної продукції, овочів, м"яса і риби.

Людям з хворобами шлунку фахівці рекомендують обмежити споживання смаженої, жирної і гострої їжі. За словами Батурина, багато неприємностей із переїданням відбувається саме через продукти з великою кількістю жиру.

А взагалі справжньою панацеєю від переїдання і перепивання є звичайне активоване вугілля. Його можна приймати як перед святкування, так і наприкінці, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли, як пережити святкування без втрат для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі