понеділок, 05 листопада 2007 11:05

Медики назвали найкорисніші для серця продукти

Британські вчені стверджують, що їжа, яка містить з"єднання групи флавоноїдів, – кверцетин, допомагає знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Кверцетин містять такі продукти як чай, цибуля, яблука й вино.

Попередні дослідження показували, що кверцетин дуже швидко метаболизується в кишківнику та печінці і його неможливо виявити в крові.

Тому вчені зосередилися на вивченні з"єднань, які потрапляють в кров, після того, як кверцетин абсорбується й перероблюється організмом.

Дослідники взяли з"єднання в концентрації аналогічній тій, що виходить в процесі травлення. Після чого їх протестували на клітинах, узятих зі стінок судин.

За словами провідного дослідника проекту доктора Пола Круна, ефект, що здійснюється утворюваними в результаті метаболізму кверцетину з"єднаннями, виражається значно слабше, ніж при лабораторних випробуваннях початкового з"єднання.

Проте, дослідники з"ясували, що похідні кверцетину в організмі допомагають уникнути хронічного запалення, що призводить до потовщення стінок артерій.

У Британському фонді харчування сказали, що дослідження ще раз доводить корисність і необхідність фруктово-овочевої дієти.

На даний час, за інформацією фонду, середньостатистичний житель Великої Британії споживає лише 40% від рекомендованої медиками денної норми фруктів і овочів, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали найкорисніші для серця продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі