вівторок, 22 грудня 2009 14:57

Медики кажуть, що до другої хвилі грипу ще далеко

Медики кажуть, що до другої хвилі грипу ще далеко

Директор Українського центру грипу Олександр Гриневич спростовує інформацію про те, що в Україні розпочалася друга хвиля епідемії грипу і ГРВІ.

"Ми не говоримо, що в Україні друга хвиля грипу, тому що ще перша не закінчилася", - заявив він, передає ІА "Інтермедіа консалтинг".

За словами А.Гриневича, те, що у 22 областях перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип і ГРВІ, говорить про те, що хвороба із західної частини країни поширилася на східну частину.

"Це все ще перша хвиля, яка просто перемістилася", - відзначив О.Гриневич.

Він також повідомив, що карантин по всій країні не оголошуватиметься.

"Вводитимуться лише обмежувальні заходи. Обмежувальні заходи - це закриття шкіл, дитячих садків, вищих навчальних закладів. Для цього у кожній області є окремі важелі. Головний санітарний лікар кожної окремої області ухвалюватиме рішення про введення цих обмежувальних заходів", - підсумував директор Українського центру грипу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров`я підтвердило 556 випадків смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у період з 29 жовтня по 22 грудня в усіх 24 областях, Києві, Севастополі і Криму.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Медики кажуть, що до другої хвилі грипу ще далеко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі